Fonds 1836

2016 - 2017 -2018

Komanda

Andis

Pikāns

Alfreds

Paulausks

Renārs

Kārkliņš

Mums ir upju ielejas, gliemežvāku pludmales, priežu meži un zelta vārpu lauki. Mums ir dižozoli, senlejas, teikām apvīti pakalni un alas. Un mums ir ceļā satikto cilvēku smaidi un dzīvesstāsti. Mēs esam tik ļoti bagāti, jo pašas skaistākās un vērtīgākās lietas mums jau ir iedotas. Atliek vien pavērties apkārt, to ieraudzīt, sajust un novērtēt.

Fonda 1836 misija ir izveidot tieši 1836 km garu taku apkārt Latvijai par godu valsts simtgadei 2018. gadā. Mums, On The Way of Freedom, šajā projektā ir uzticēts izveidot motociklu maršrutu.

Maršruts

Motociklu maršruta izveides pamatiecere ir iepazīstināt gan Latvijas, gan ārzemju mototūristus ar mazāk zināmiem kultūrvēstures apskates objektiem un ainavām Latvijas robežas tuvumā, iezīmējot arī iespējamās naktsmāju vietas ceļotājiem. Maršruts tiks sastādīts, braucot pa takām un lauku ceļiem, kur pārvietoties ieteicams ar apvidus motocikliem. Latvijas maršrutu iezīmēsim ar Husqvarna 701 enduro motocikliem.

“On The Way of Freedom” motokustības vārdā Latvijas motociklu maršrutu veidos Andis Pikāns, kura pārziņā būs ekspedīcijas organizēšana un dienasgrāmatu rakstīšana, Jānis Rozītis, kurš rūpēsies par motociklu tehnisko stāvokli un Renārs Kārkliņš, kurš iemūžinās maršrutu videomateriālos.

Papildus enduro maršrutam “1836” fonds ir uzsācis gājēju un organizēs automašīnu un riteņbraucēju taku iezīmēšanu. Ceļu paredzēts izveidot divos gados. Pirmais brauciens norisināsies maija beigās, kad no Rīgas dosimies uz Ainažu pusi un turpināsim ceļu pulksteņrādītāja virzienā. Sekojiet līdzi jaunumiem!

Paldies atbalstītājiem – Kurbads, DBC autocentrs, Garmin Latvia, Motosports, Motopower, DJI Latvia, Go Pro Latvia

MERCH

Skaties ekspedīciju sekojošos servisos